fbpx

Activak Jeugdvakanties

Meer dan 20 jaar ervaring!

.

Vakanties in de kijker

Animatorcursus

Maak superveel nieuwe vrienden op onze animatorcursus!
Animatorcursus
Leeftijd Periode Locatie Prijs
15 - 20 jaar 31 mrt - 5 apr  Kasteel Boterlaerhof
Deurne
220 Laatste plaatsen
15 - 20 jaar 7 apr - 12 apr  Kasteel Boterlaerhof
Deurne
220 Nu Inschrijven
15 - 20 jaar 30 juni - 5 juli  Domein Hoogveld
Veldegem
220 Reservelijst
15 - 20 jaar 27 okt - 1 nov  Kasteel Boterlaerhof
Deurne
220 Nu Inschrijven

Video

dsc 0894

Animatorcursus

Je wordt dit jaar 15 en je bent op zoek naar een supermegacoolefantastische bezigheid tijdens de schoolvakantie?

Schrijf je dan snel in voor onze animatorencursus en je bent zeker van een toekomst met fantastische ervaringen tijdens schoolvakanties!

Nog niet helemaal mee met hoe een goede animator zijn? Geen probleem, want wij leren het jou! Je leert omgaan met verschillende leeftijden en hoe goed zorg te dragen voor je deelnemers. We geven je heel wat tips and tricks om een top spel in elkaar te boksen en hoe jezelf overtuigend genoeg kan verkleden en dat allemaal op één animatorcursus!

Bereid je alvast voor want dit wordt een week vol zottigheid, veel fun en ongelooflijke ervaringen!

Je loopt hele dagen verkleed rond en af en toe mag je het kleine kind in jou nog eens naar boven halen. Je zult helemaal klaargestoomd zijn om een succesvolle stage te doorlopen op een zomerkamp of speelplein en nadien je attest ‘animator in het jeugdwerk’ te mogen ontvangen.

Wij willen je alvast welkom heten in onze Activak-vrijwilligersfamilie!

LET OP:
Voor de animatorcursus moet je 15 jaar zijn bij aanvang van de cursus.

activak animatorcursus 019Wat ?

Een snuifje conflicthantering, een scheutje spelopbouw en dat alles overgoten met een sausje van spel, zottigheid en heel veel plezier!

Tijdens de animatorcursus leer je hoe je een groep kinderen en jongeren kan begeleiden, hoe je een leuke activiteit in elkaar steekt en vooral ... hoe je jezelf kan overtreffen! Bereid je voor op een cocktail van leerrijke momenten, fijne mensen, een hoop zottigheid en onvergetelijke ervaringen!

Om mee te gaan op deze week plezier, moet je minstens 15 jaar zijn bij aanvang van de cursus.

Activak

zinvolle vrijetijdsbesteding doorgedreven themawerking ontmoetingsplaats jongeren stimuleren meer betrokkenheid onvergetelijke momenten

Een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden aan kinderen en jongeren

Activak vzw wil een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden. Enerzijds door een goed evenwicht te zoeken tussen wat ‘educatief’ en wat ‘plezier ‘ is. Anderzijds door kinderen en jongeren samen te brengen, hen aan te sporen om samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen.

Een doorgedreven themawerking

Activak vzw wil met een doorgedreven themawerking zoveel mogelijk kinderen en hun interesses aanspreken. Hierbij trachten we zo origineel mogelijk te zijn. Door de themawerking in alle aspecten van het kamp te integreren, willen we ons onderscheiden van andere organisaties.

Een ontmoetingsplaats zijn voor kinderen en jongeren

Op haar kampen creëert Activak vzw een plaats waar ‘gelijkgezinden’ elkaar kunnen tegenkomen en zich kunnen in- en uitleven!

Kinderen en jongeren te stimuleren en bij te staan in het opnemen van verantwoordelijkheid

Activak vzw moet plaats bieden aan kinderen en jongeren om te groeien, een leerplaats zijn waar vriendschap, solidariteit en verantwoordelijkheid kernbegrippen zijn. Hierbij werken we op maat van elke persoon, zodat iedereen zijn of haar uitdaging blijft vinden!

Kinderen en jongeren te betrekken via inspraak

Activak vzw vindt inspraak belangrijk. We maken ruimte voor participatie door deelnemers en monitoren. Activak vzw wordt op die manier een organisatie voor hen en door hen. Daardoor hopen we op meer betrokkenheid. Anderzijds creëren we daardoor ook een permanente kwaliteitsevaluatie.

Onvergetelijke momenten bezorgen aan IEDEREEN

Binnen Activak vzw moet iedereen zijn of haar plekje kunnen vinden, onafhankelijk achtergrond, financiële mogelijkheden, vaardigheden, huidskleur, ...