fbpx

Voor de ouders

Activak 08 januari 2022

Als ouder is het logisch dat u natuurlijk alles wil weten over Activak en de vakantie dat uw zoon/dochter heeft uitgekozen. Zeker als uw zoon/dochter voor de eerste keer alleen op kamp vertrekt, is het vanzelfsprekend dat er nog een heleboel vragen door uw hoofd schieten. Daarom hebben we voor u alles even op een rijtje gezet.

...

Vakanties op maat van de kinderen

Activak organiseert al meer dan 20 jaar vakanties voor jongeren, die zeer nauw aansluiten bij de leefwereld van de kinderen. We denken dan tijdens zo’n vakantie uiteraard allen aan de kinderen, en zetten hen dan op de eerste plaats. Zo geven we hen de aandacht die ze verdienen, en zorgen we ervoor dat alles kindvriendelijk aangeboden wordt. Dit zowel naar activiteiten toe, maar zeker ook naar maaltijden of speciale wensen.

Wat maakt voor uw kind en u een kamp nu zo bijzonder?

  • Uw zoon/dochter komt in een andere omgeving terecht.
  • Er worden al heel snel nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt. 
  • Speciale activiteiten die het kind in groep kan beleven.
  • We zorgen ervoor dat elk kind op elke vakantie ook iets bij kan leren.
  • We willen dat elk kind een super vakantiegevoel heeft op kamp !

We nemen onze verantwoordelijkheid

Het is zeer logisch dat, als uw kind voor de eerste keer op kamp gaat, er bij u een massa vragen naar boven komen. Dat is ook normaal, daar uw kind u toch zeer dierbaar is, en het loslaten niet altijd even gemakkelijk is. Daar hebben we binnen onze organisatie dan ook enorm veel respect voor. Als ouder wil u dat uw kind altijd in goede handen is, ongeacht de leeftijd. Wij beseffen dat we hiermee een immense verantwoordelijkheid dragen, en leggen u dan ook graag uit hoe we deze verantwoordelijkheden op kamp opnemen.

Geen massa-kampen bij Activak

Het is een standaard gegeven waar we zeker een zeer sterke speler in zijn. Activak wil elk kind de aandacht geven dat het verdient, en kiest daarom bewust niet voor massakampen, maar eerder voor kleine gezellige groepen. De groepen liggen gemiddeld tussen de 14 en de 26 kinderen, waardoor onze animatoren ook de maximale aandacht aan uw kind kunnen geven.

Per 10 kinderen rekenen we ongeveer 1 animator, maar naar kleuters toe kan het zijn dat we dit per 6 kinderen doen, daar kleuters nog net iets meer aandacht vragen dan bvb een 12-jarige.

We betrekken de kinderen ook zoveel mogelijk bij de geplande activiteiten, en zorgen ervoor dat hij/zij zich vrij snel goed in de groep voelt. Is er een probleem, dan zullen onze animatoren dit vrij snel opmerken en ervoor zorgen dat het kind goed opgenomen wordt in de groep. Ook met heimwee hebben we enorm veel ervaring, en dat wordt zeer snel opgelost. Is het natuurlijk te erg voor het kind, dan nemen we uiteraard even contact op met de ouders om alles even door te nemen.

Zijn de kinderen wat ouder? Ook dan zorgen wij voor een heel sterk animatoren-team. We passen de begeleiding dan ook zoveel mogelijk aan aan de leeftijd van de kinderen/jongeren. Ook op een ’oudere’ leeftijd is het voor ons enorm belangrijk dat de juiste begeleiding op de juiste plaats gegeven wordt.

 

Kom je alleen ? Geen probleem!

Meer dan de helft van de kinderen die bij ons inschrijven, komt met een vriend/vriendin of familie. We zorgen hierbij dat de kinderen in dezelfde kamer slapen, en ook in dezelfde groep zitten voor de activiteiten. Doch proberen we de jongens/meisjes zoveel mogelijk apart te leggen. Op sommige domeinen is dit niet altijd mogelijk, en daar kan het zijn dat er gemengd geslapen wordt. Hiervoor gaat dan de eerste keuze naar neefjes/nichtjes of broer/zus.

Kom je alleen op kamp ? Geen enkel probleem hoor, want echt lang alleen zal je zeker niet zijn. Onze animatoren zijn nl specialisten om de eerste avond ervoor te zorgen dat iedereen iedereen kent. Dus daar moet je echt geen schrik voor hebben hoor !

Een educatieve ervaring ….

Bij een Activak-vakantie zorgen we ervoor dat plezier uiteraard op de eerste plaats staat, maar we koppelen er ook graag iets leerrijks aan vast. Na een week komt uw zoon/dochter met een massa verhalen, adressen en ervaringen naar huis

We doen ons uiterste best om een Activak-vakantie zonder ongelukken te laten verlopen. Daarom stellen we overal veiligheid op de eerste plaats. We doen dit bij de selectie van de activiteiten, de materialen, het vervoer tijdens een activiteit, enz

Onze vakantieverblijven zijn goedgekeurde verblijven die aan de strengste veiligheidsnormen voldoen. Ook voorzien we op elke locatie onze eigen EHBO-koffer, en nemen we op uitstap nog onze eigen EHBO-tasjes mee. Mocht het nodig zijn om een arts te raadplegen, dan weten onze animatoren vanuit hun opleiding hoe ze hierop moeten reageren. Zij begeleiden uw zoon/dochter ook 24/24 en staan steeds klaar om te helpen waar nodig.

Daarnaast is Activak vzw een erkend reisbureau met lic 7171, en zijn we ook verzekerd tegen financieel onvermogen door Ethias. Dit zorgt ervoor dat uw vakantie van uw zoon/dochter in alle veiligheid kan verlopen.